Stoppen met roken?

Indien gewenst kunnen wij u daarbij helpen middels ooracupunctuur. Er wordt gebruik gemaakt van verblijfsnaalden die op specifieke acupunctuurpunten in de oorschelp worden geplaatst en u ondersteuning bieden om van het roken af te komen. Deze verblijfsnaalden dienen maximaal 2 weken te blijven zitten. U kunt ermee gewoon onder de douche, omdat de verblijfsnaaldjes worden afgeplakt met kleine pleistertjes. Zwemmen, of naar de sauna is na de behandeling ook gewoon mogelijk. U dient gedurende deze 2 weken de verblijfsnaaldjes ieder dagdeel een enkele keer aan te drukken, om zodoende het maximale effect van onze behandeling te bewerkstelligen.

Het is bekend dat door het niet meer roken er een tendens bestaat om in gewicht aan te komen. Dit wordt vaak als ongewenst ervaren. Standaard worden door ons daarom ook specifieke acupunctuurpunten genomen om dat tegen te gaan. U moet echter wel weten dat hierbij het geen behandeling voor overgewicht betreft, maar puur een behandeling om een snoepgedrag, dat vaak in de plaats komt van het roken, te onderdrukken.

Ondersteuning

U moet de ooracupunctuur puur zien als ondersteuning van uw wens om met het roken te stoppen. Is deze wens er niet dan zal de behandeling waarschijnlijk niet aanslaan. Uw lichaam heeft ongeveer 2 weken de tijd nodig om de nicotine uit het lichaam af te voeren. Indien u dus gedurende deze tijd niet rookt, neemt de hoeveelheid nicotine steeds verder af. Gedurende deze tijd neemt dan ook de lichamelijke afhankelijkheid af. Door de ooracupunctuur gaan wij deze lichamelijke afhankelijkheid tegen en wordt de geestelijke afhankelijkheid (het verlangen naar een cigarette) onderdrukt. Voelt u na enige tijd het verlangen naar een cigarette weer opkomen, dan maakt u gewoon weer een nieuwe afspraak.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw behoefte. Wij berekenen geen behandelingstraject, zoals velen wel doen. Wij rekenen voor elke behandeling € 85,-, contant te voldoen of met PIN.

  • € 85,- per bezoek, contant te voldoen of met PIN.
  • 10-15 minuten
  • Nota inleveren bij uw zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor vergoeding

De behandelingen worden verricht in de privé praktijk van Drs. Liem:

Huisartsenpraktijk Berg en Bos: John F. Kennedylaan 32, 7314 PS in Apeldoorn.

Maak hier uw acupunctuur afspraakPlan hier uw route

Vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar?

Wij werken onafhankelijk van alle zorgverzekeraars. Acupunctuur wordt echter door de meeste zorgverzekeraars gewoon vergoed. De mate van vergoeding hangt wel af van uw soort verzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzereraar. Wij hebben echter ook een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekering ter inzage bij onze balie liggen.